![]() |
Arap Gömleğı
Malzemeler:
300 gr. Tereyağı 300 gr. Erimiş Çikolata 300 gr. Toz Badem 100 gr. Esmer Şeker 18 Adet Yumurta Akı 200 gr. Toz Şeker Yapılışı: Tereyağı mikserde karıştırılıp kabartılır. Sırasıyla erimiş çikolata yedirilir ve toz badem karıştırılır. En sonunda yumurta akı ve şeker mikserden kabartılır. Hazırlamış olduğumuz harcın içine ekleyip, karıştırdıktan sonra hazır hale getirilir. Tepsi veya kalıbı yağlayıp şekere batırarak harcımızı kalıplara doldururuz ve altına biraz su koyup sıcak olan 170 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat pişiriniz. Soğuduktan sonra arzuya göre servis edilir. Özgür Sef'in tarifi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.