![]() |
Profiterol Mutfağımdan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Profiterol Mutfağımdanprofiterol tarifi - profötöröl tarifi - profitöröl tarifi - tatli tarifleri - pasta tarifleri - yaz pastalari - hafif pastalar - hafif tatlilar - kolay pasta tarifleri - kolay tatli tarifleri Malzemeler ![]() Tarif ![]() Bir tencerenin icine su, tereyagi ve tuz koyun ![]() ![]() Tencerenin icindeki malzemeleri kaynatin ![]() ![]() Unu kaynayan suyun icine dökün ve hemen karistirin ![]() ![]() ![]() Tencerenin dibinde beyazliklar olusmaya basladiginda ve malzeme hamur haline geldiginde kivami tamamdir ![]() ![]() Tencereyi hala sicak olan ocagin üzerinden alip 2 yumurta ilave ederek karistirin ![]() ![]() ![]() Hamur pürüzsüz ve parlak hale geldiginde bir baska kapin icine alin ve tamamen sogumaya birakin ![]() Hamur soguduktan sonra 2 yumurta daha ilave ederek karistirin ![]() ![]() Hamurun sekli bu hale geldiginde islem tamam dir ![]() ![]() Isitilmis firini 225° dereceye getirin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru aralikli olarak tepsinin üzerine uzunca sıkın ![]() ![]() ![]() Firindan profiterolleri cikarttiktan hemen sonra ikiye kesin ki icindeki buhar ciksin ![]() ![]() ![]() Cok fazla bekletmeden servis edin ![]() Afiyet olsun! Dip not: Ic malzemesi icin krem santi kullandim ![]() ![]() Damak tadiniz neyi tercih ederse onu kullaniniz ![]() |
![]() |
![]() |
|