Profiterol Mutfağımdan |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Profiterol Mutfağımdanprofiterol tarifi - profötöröl tarifi - profitöröl tarifi - tatli tarifleri - pasta tarifleri - yaz pastalari - hafif pastalar - hafif tatlilar - kolay pasta tarifleri - kolay tatli tarifleri Malzemeler Tarif Bir tencerenin icine su, tereyagi ve tuz koyun Tencerenin icindeki malzemeleri kaynatin Unu kaynayan suyun icine dökün ve hemen karistirin Ocagi kapatin ve tencereyi ocagin üstünde birakarak 1 dakika daha karistirmaya devam edin Tencerenin dibinde beyazliklar olusmaya basladiginda ve malzeme hamur haline geldiginde kivami tamamdir Tencereyi hala sicak olan ocagin üzerinden alip 2 yumurta ilave ederek karistirin Yumurtalar tamamen hamurda kaybolana kadar karistirin Hamur pürüzsüz ve parlak hale geldiginde bir baska kapin icine alin ve tamamen sogumaya birakin Hamur soguduktan sonra 2 yumurta daha ilave ederek karistirin Hamurun sekli bu hale geldiginde islem tamam dir Isitilmis firini 225° dereceye getirin Firin tepsisine firin kagidini serin Hamura sekil vermek icin yildiz uclu torbaya dökün Hamuru aralikli olarak tepsinin üzerine uzunca sıkın Firinin orta katinda 225° derecede 25 dakika pisirin Firindan profiterolleri cikarttiktan hemen sonra ikiye kesin ki icindeki buhar ciksin Sogumaya birakin ve soguduktan sonra ic malzemesini ilave ederek diger yarisi ile üzerini kapatin Cok fazla bekletmeden servis edin Afiyet olsun! Dip not: Ic malzemesi icin krem santi kullandim Bu arzuya göre degisebilir Damak tadiniz neyi tercih ederse onu kullaniniz |
|