ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Profiterol Mutfağımdan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180499)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:14 AM

Profiterol Mutfağımdan
 
profiterol tarifi - profötöröl tarifi - profitöröl tarifi - tatli tarifleri - pasta tarifleri - yaz pastalari - hafif pastalar - hafif tatlilar - kolay pasta tarifleri - kolay tatli tarifleri


Malzemeler

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Tarif

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Bir tencerenin icine su, tereyagi ve tuz koyun.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Tencerenin icindeki malzemeleri kaynatin.



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Unu kaynayan suyun icine dökün ve hemen karistirin. Ocagi kapatin ve tencereyi ocagin üstünde birakarak 1 dakika daha karistirmaya devam edin.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Tencerenin dibinde beyazliklar olusmaya basladiginda ve malzeme hamur haline geldiginde kivami tamamdir.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Tencereyi hala sicak olan ocagin üzerinden alip 2 yumurta ilave ederek karistirin. Yumurtalar tamamen hamurda kaybolana kadar karistirin.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamur pürüzsüz ve parlak hale geldiginde bir baska kapin icine alin ve tamamen sogumaya birakin.






Hamur soguduktan sonra 2 yumurta daha ilave ederek karistirin.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamurun sekli bu hale geldiginde islem tamam dir.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Isitilmis firini 225° dereceye getirin. Firin tepsisine firin kagidini serin. Hamura sekil vermek icin yildiz uclu torbaya dökün.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamuru aralikli olarak tepsinin üzerine uzunca sıkın. Firinin orta katinda 225° derecede 25 dakika pisirin.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Firindan profiterolleri cikarttiktan hemen sonra ikiye kesin ki icindeki buhar ciksin. Sogumaya birakin ve soguduktan sonra ic malzemesini ilave ederek diger yarisi ile üzerini kapatin.




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Cok fazla bekletmeden servis edin.


Afiyet olsun!


Dip not: Ic malzemesi icin krem santi kullandim. Bu arzuya göre degisebilir.

Damak tadiniz neyi tercih ederse onu kullaniniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.