![]() |
Profiterol Mutfağımdan
profiterol tarifi - profötöröl tarifi - profitöröl tarifi - tatli tarifleri - pasta tarifleri - yaz pastalari - hafif pastalar - hafif tatlilar - kolay pasta tarifleri - kolay tatli tarifleri
Malzemeler http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tarif http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bir tencerenin icine su, tereyagi ve tuz koyun. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tencerenin icindeki malzemeleri kaynatin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Unu kaynayan suyun icine dökün ve hemen karistirin. Ocagi kapatin ve tencereyi ocagin üstünde birakarak 1 dakika daha karistirmaya devam edin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tencerenin dibinde beyazliklar olusmaya basladiginda ve malzeme hamur haline geldiginde kivami tamamdir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tencereyi hala sicak olan ocagin üzerinden alip 2 yumurta ilave ederek karistirin. Yumurtalar tamamen hamurda kaybolana kadar karistirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamur pürüzsüz ve parlak hale geldiginde bir baska kapin icine alin ve tamamen sogumaya birakin. Hamur soguduktan sonra 2 yumurta daha ilave ederek karistirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamurun sekli bu hale geldiginde islem tamam dir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Isitilmis firini 225° dereceye getirin. Firin tepsisine firin kagidini serin. Hamura sekil vermek icin yildiz uclu torbaya dökün. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hamuru aralikli olarak tepsinin üzerine uzunca sıkın. Firinin orta katinda 225° derecede 25 dakika pisirin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Firindan profiterolleri cikarttiktan hemen sonra ikiye kesin ki icindeki buhar ciksin. Sogumaya birakin ve soguduktan sonra ic malzemesini ilave ederek diger yarisi ile üzerini kapatin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Cok fazla bekletmeden servis edin. Afiyet olsun! Dip not: Ic malzemesi icin krem santi kullandim. Bu arzuya göre degisebilir. Damak tadiniz neyi tercih ederse onu kullaniniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.