![]() |
Kirazlı Jöleli Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kirazlı Jöleli Pastajöleli pasta - kremalı pasta tarifi - kirazlı pasta - krema yapılışı MALZEME: 8 yumurta 8 çorba kaşığı toz şeker 10 çorba kasığı un yarım paket vanilya 1 limonun rendelenmiş kabukları Kiraz Kremi için: 3 yumurta 3 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı toz şeker 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı vanilya Rendelenmiş limon kabuğu Islatma suyu için: 1 su bardağı su 3 çorba kaşığı toz seker Jölesi İçin: 1 ![]() 1 ![]() 10 tane Jelatin yarım fincan limon suyu HAZIRLANIŞI: Yumurtalar bakır bir tencereye kırılır ![]() ![]() Hafif ateş üzerinde, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kaaar çarpılır ![]() Un, bir kaba elenir ![]() ![]() Yumurta-şeker karışımı olan kaba dökülür ![]() ![]() Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbının yarısına kadar doldurulur ![]() Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir ![]() Soğuduktan sonra üzerine, ıslatma suyu sürülür ![]() Kreminin Hazırlanması: Yumurta, un ve şeker bir tencereye konur ![]() ![]() Sonra, ateşe konulup un çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatılır ![]() Ateşten alındıktan sonra limon kabukları ve vanilya ilave edilir ![]() ![]() Sonra pastanın üzerine sürülür ![]() Jölenin Hazırlanması: Tencereye su ve şeker konur ![]() ![]() Ateşten alındıktan sonra ![]() ![]() ![]() Yarısı pasta kalıbına konur ![]() ![]() Jelatin donuncaya kadar buzdolabına konur ![]() Jölenin diğer yarısı, "sıcak su buharı" üzerinde bırakılır ![]() Donmuş jelatinin üzerine dökülür ![]() Üzerine tekrar kiraz döşenir ![]() Donması için buzdolabına konur ![]() Donduktan sonra alınır ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|