Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jöleli, kirazlı, pasta

Kirazlı Jöleli Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirazlı Jöleli Pasta



jöleli pasta - kremalı pasta tarifi - kirazlı pasta - krema yapılışı
MALZEME:


8 yumurta

8 çorba kaşığı toz şeker

10 çorba kasığı un

yarım paket vanilya

1 limonun rendelenmiş kabukları

Kiraz

Kremi için:


3 yumurta

3 çorba kaşığı un

7 çorba kaşığı toz şeker

2 su bardağı süt

1 çay kaşığı vanilya

Rendelenmiş limon kabuğu

Islatma suyu için:


1 su bardağı su

3 çorba kaşığı toz seker

Jölesi İçin:


15 su bardağı şeker

15 bardak su

10 tane Jelatin

yarım fincan limon suyu

HAZIRLANIŞI:


Yumurtalar bakır bir tencereye kırılır Üzerine şeker dökülür

Hafif ateş üzerinde, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kaaar çarpılır

Un, bir kaba elenir Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve vanilya konur

Yumurta-şeker karışımı olan kaba dökülür Yedirilinceye kadar karıştırılır

Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbının yarısına kadar doldurulur

Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir

Soğuduktan sonra üzerine, ıslatma suyu sürülür

Kreminin Hazırlanması:


Yumurta, un ve şeker bir tencereye konur Üzerine, azar azar süt dökülerek ezilir

Sonra, ateşe konulup un çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatılır

Ateşten alındıktan sonra limon kabukları ve vanilya ilave edilir Bir-iki kere karıştırılır

Sonra pastanın üzerine sürülür

Jölenin Hazırlanması:


Tencereye su ve şeker konur Üzerine limon suyu ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılır

Ateşten alındıktan sonra ısıtılmış jelatin konur Jelatin eriyinceye kadar karıştırılır

Yarısı pasta kalıbına konur Üzerine; çöpleri ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkartılmış kirazlar yerleştirilir

Jelatin donuncaya kadar buzdolabına konur

Jölenin diğer yarısı, "sıcak su buharı" üzerinde bırakılır

Donmuş jelatinin üzerine dökülür

Üzerine tekrar kiraz döşenir

Donması için buzdolabına konur

Donduktan sonra alınır Kalıp, sıcak suyun içine konur Jöle gevşedikten sonra; kap, ters çevrilerek pastanın üzerine dökülür



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.