ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kirazlı Jöleli Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180296)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:48 AM

Kirazlı Jöleli Pasta
 
jöleli pasta - kremalı pasta tarifi - kirazlı pasta - krema yapılışı
MALZEME:


8 yumurta

8 çorba kaşığı toz şeker

10 çorba kasığı un

yarım paket vanilya

1 limonun rendelenmiş kabukları

Kiraz

Kremi için:


3 yumurta

3 çorba kaşığı un

7 çorba kaşığı toz şeker

2 su bardağı süt

1 çay kaşığı vanilya

Rendelenmiş limon kabuğu

Islatma suyu için:


1 su bardağı su

3 çorba kaşığı toz seker

Jölesi İçin:


1.5 su bardağı şeker

1.5 bardak su

10 tane Jelatin

yarım fincan limon suyu

HAZIRLANIŞI:


Yumurtalar bakır bir tencereye kırılır. Üzerine şeker dökülür.

Hafif ateş üzerinde, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kaaar çarpılır.

Un, bir kaba elenir. Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve vanilya konur.

Yumurta-şeker karışımı olan kaba dökülür. Yedirilinceye kadar karıştırılır.

Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbının yarısına kadar doldurulur.

Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir.

Soğuduktan sonra üzerine, ıslatma suyu sürülür.

Kreminin Hazırlanması:


Yumurta, un ve şeker bir tencereye konur. Üzerine, azar azar süt dökülerek ezilir.

Sonra, ateşe konulup un çorbası kıvamına gelinceye kadar kaynatılır.

Ateşten alındıktan sonra limon kabukları ve vanilya ilave edilir. Bir-iki kere karıştırılır.

Sonra pastanın üzerine sürülür.

Jölenin Hazırlanması:


Tencereye su ve şeker konur. Üzerine limon suyu ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılır.

Ateşten alındıktan sonra. ısıtılmış jelatin konur. Jelatin eriyinceye kadar karıştırılır.

Yarısı pasta kalıbına konur. Üzerine; çöpleri ayıklanıp iyice yıkandıktan sonra çekirdekleri çıkartılmış kirazlar yerleştirilir.

Jelatin donuncaya kadar buzdolabına konur.

Jölenin diğer yarısı, "sıcak su buharı" üzerinde bırakılır.

Donmuş jelatinin üzerine dökülür.

Üzerine tekrar kiraz döşenir.

Donması için buzdolabına konur.

Donduktan sonra alınır. Kalıp, sıcak suyun içine konur. Jöle gevşedikten sonra; kap, ters çevrilerek pastanın üzerine dökülür.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.