![]() |
Elmalı Bisküvi Pastası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Bisküvi PastasıElmalı Bisküvi Pastası tarifi - Elmalı Bisküvi Pastasının yapılışı - Bisküvi Pastası Malzemeler: -100-150 gr ![]() -3- 4 orta büyüklükte elma -Yarım su bardağı toz şeker KREMA İÇİN: -3 yumurta sarısı (yumurta akları pastanın üzeri için kullanılacaktır) -3 çorba kaşığı nişasta -1 litre süt ÜZERİ İÇİN: -3 yumurta akı -4 çorba kaşığı toz şeker Yapılışı: 1- Elmalar soyulup rendelenir, yarım su bardağı şekerle suyunu çekecek şekilde pişirilir ![]() 2- Bisküviler büyük dört köşe cam kaseye dizilir ![]() ![]() 3- Alüminyum olmayan bir tencerede 3 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta azar azar sütle ezilir ![]() ![]() ![]() ![]() 4- 3 yumurta akı, 4 çorba kaşığı toz şekerle çarpılıp katı kar haline getirilir ![]() ![]() 5- Cam kase ortadan daha az sıcaklıktaki fırına konup yumurta akları Pembe olana kadar tutulur ![]() |
![]() |
![]() |
|