![]() |
Elmalı Bisküvi Pastası
Elmalı Bisküvi Pastası tarifi - Elmalı Bisküvi Pastasının yapılışı - Bisküvi Pastası
Malzemeler: -100-150 gr. bebe bisküvisi veya normal bisküvi -3- 4 orta büyüklükte elma -Yarım su bardağı toz şeker KREMA İÇİN: -3 yumurta sarısı (yumurta akları pastanın üzeri için kullanılacaktır) -3 çorba kaşığı nişasta -1 litre süt ÜZERİ İÇİN: -3 yumurta akı -4 çorba kaşığı toz şeker Yapılışı: 1- Elmalar soyulup rendelenir, yarım su bardağı şekerle suyunu çekecek şekilde pişirilir. 2- Bisküviler büyük dört köşe cam kaseye dizilir. Üzerine ılık elma püresi yayılır. 3- Alüminyum olmayan bir tencerede 3 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta azar azar sütle ezilir. Sütün tamamı konup şekersiz olarak pişirilir. Karıştırarak soğutulur. Sonra elmaların üzerine yerleştirilir. 4- 3 yumurta akı, 4 çorba kaşığı toz şekerle çarpılıp katı kar haline getirilir. Kremanın üzerine yayılır. 5- Cam kase ortadan daha az sıcaklıktaki fırına konup yumurta akları Pembe olana kadar tutulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.