Ayvalı Kafesli Turta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Kafesli TurtaAyvalı Kafesli Turta Tarifi - Ayvalı Kafesli Turta Yapılışı - Ayvalı Kafesli Turta Nasıl Yapılır - Oktay Usta Ayvalı Kafesli Turta Malzeme Listesi: 3 Ayva 1 Su B Toz Şeker1 Tatlı K Tarçın1 Su B CevizSu Hamuru İçin: 3 Su B Un1 Su B Pudra Şekeri140 Gr Tereyağı3 Çorba K Yoğurt1 Yumurta Yarım Pk Kabartma TozuÜzeri İçin: Yumurta Sarısı Hazırlanışı: Ayvaları soyup rendeliyoruz Tencereye alıp ocağın üzerine koyuyoruz Biraz su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Piştikten sonra şeker ve tarçını koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz![]() Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz Hamuru için, unu karıştırma kabına koyup ortasını açıyoruz Tereyağı, yumurta ve yoğurdu ortasına döküp karıştırıyoruz Pudra şekeri ve kabartma tozunun unun üzerine döküyoruz![]() Yavaş yavaş unuda katarak hamurumuzu yoğuruyoruz Hamurun 3'te 2'sini kesip kapağı için ayırıyoruz Diğer hamuru merdane ile kalıbımız büyüklüğünde açıyoruz Yağlanmış kalıba hamuru koyup yayıyoruz Kenarlarına bastırarak havuz oluşturuyoruz![]() Ayırmış olduğumuz hamurdan parçalar kopartıp uzun rulo şeklinde yuvarlıyoruz Pişen armutu havuz yaptığımız hamurun ortasına koyup yayıyoruz Rulo yaptığımız hamurları üzerine kafes şeklinde kapatıyoruz![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
|
|
|
|