Dereotlu Peynirli Poğaça |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Peynirli PoğaçaDereotlu Peynirli Poğaça Tarifi - Dereotlu Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır - Dereotlu Peynirli Poğaça Malzemeleri MALZEMELER 250 gr margarin ya da tereyağ1 çay bardağı zeytinyağ 1/2 çay bardağı (5 y kaşığı) sirke4 y kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı tız 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine) 1 paket kabartma tozu 5 bardak un 1 tatlı kaşığı mahlep 1 bardak ezilmiş beyaz peynir 1 demet dereotu 1/2 demet maydanoz YAPILIŞI Eritilip ılıtılmış olan margarin/tereyağ, zeytinyağ, sirke, tuz, yoğurt, mahlep ve yumurta akı derin bir kapta çırpma teliyle karıştırılır ![]() Doğranan dereotu ve maydonoz, beyaz peynir de bu karışıma ilave edilir ![]() Kabartma tozu, un (azar azar eklenerek) ilave edilip hamur yoğrulur ![]() Hamur yarım saat kadar dinlendirildikten sonra, elde yuvarlanıp şekil verilir Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilen poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir![]() Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir ![]() |
|
|
|