Gelin Kaynana Sevgisi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin Kaynana SevgisiGelin Kaynana Sevgisi Tarifi - Gelin Kaynana Sevgisi Pastasının Yapılışı - Gelin Kaynana Sevgisi Pastası Nasıl Yapılır Malzemeler: 1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram) 1 tatlı kaşığı toz şeker 15 su bardağı süzülmüş yoğurt suyu(ılık) ½ su bardağı sıvı yağ ½ paket margarin 2 yumurta ( birisinin sarısı üzerine sürmek için) Bir tutam tuz Alabildiği kadar un Harcı: 2 adet orta boy havuç 2 adet patates 250 gr tavuk göğsü 100 gr mantar 100 gr bezelye 2 orta boy domates 1 adet soğan 4-5 diş sarımsak 2 adet sivribiber 100 gr margarin Tuz, karabiber, kırmızıbiber Üstü için: • Hazırlanan hamurdan birer tutam 2 parça hamur ayrılırÇok az miktarda kırmızı ve sarı gıda boyasıyla karıştırılır Hazırlanışı: 1 paket Yuva yaş mayayı hamur yoğurma kabına koyulup üzerine şeker dökülür Az az ılık su ile eritilir Yoğurt suyu, yağ, yumurta ve tuz eklenir Sonra un ilave edilir ve yoğurulur Üzeri nemli bir bezle örtülerek 15 dk dinlendirilir Tencerede 100 gr yağ’a sarımsaklar ufak ufak doğranır ve sararana kadar kavrulur Üzerine soğan,biber ve domates eklenir Küçük doğranmış tavuk göğsü, mantar, bezelye ve ince küçük doğranmış patates, havuç eklenir Az pişirilir, arzu edilirse biraz salça ilave edilir Daha sonra tuz, karabiber, kırmızıbiber konulur ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır Hazırlanan hamurdan cevizden büyük parçalar kopartılır ve el yordamıyla çay tabağı büyüklüğünde açılır Soğuyan sebzeli harçtan susuz şekilde ortasına konulur, yuvarlak uçları birbirine birleştirilir Beze yapar gibi ters şekilde yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine yumurta sarısı sürülürHazırlanan iki renk sarı kırmızı(başka renk de olabilir)boyalı hamurdan ayrı ayrı 10 cm uzunluğunda ince şeritler yapılır Tepsideki hazırlanan hamurun üzerine bunlarla istenilen şekilde süslenir Arzuya göre susam veya çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir Alıntı: |
|