ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gelin Kaynana Sevgisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180029)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:33 AM

Gelin Kaynana Sevgisi
 
Gelin Kaynana Sevgisi Tarifi - Gelin Kaynana Sevgisi Pastasının Yapılışı - Gelin Kaynana Sevgisi Pastası Nasıl Yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram)

1 tatlı kaşığı toz şeker

1.5 su bardağı süzülmüş yoğurt suyu(ılık)

½ su bardağı sıvı yağ

½ paket margarin

2 yumurta ( birisinin sarısı üzerine sürmek için)

Bir tutam tuz

Alabildiği kadar un


Harcı:


2 adet orta boy havuç

2 adet patates

250 gr tavuk göğsü

100 gr mantar

100 gr bezelye

2 orta boy domates

1 adet soğan

4-5 diş sarımsak

2 adet sivribiber

100 gr margarin

Tuz, karabiber, kırmızıbiber


Üstü için:


• Hazırlanan hamurdan birer tutam 2 parça hamur ayrılır.Çok az miktarda kırmızı ve sarı gıda boyasıyla karıştırılır.


Hazırlanışı:


1 paket Yuva yaş mayayı hamur yoğurma kabına koyulup üzerine şeker dökülür. Az az ılık su ile eritilir. Yoğurt suyu, yağ, yumurta ve tuz eklenir. Sonra un ilave edilir ve yoğurulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 15 dk. dinlendirilir.

Tencerede 100 gr. yağ’a sarımsaklar ufak ufak doğranır ve sararana kadar kavrulur. Üzerine soğan,biber ve domates eklenir. Küçük doğranmış tavuk göğsü, mantar, bezelye ve ince küçük doğranmış patates, havuç eklenir. Az pişirilir, arzu edilirse biraz salça ilave edilir. Daha sonra tuz, karabiber, kırmızıbiber konulur ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Hazırlanan hamurdan cevizden büyük parçalar kopartılır ve el yordamıyla çay tabağı büyüklüğünde açılır. Soğuyan sebzeli harçtan susuz şekilde ortasına konulur, yuvarlak uçları birbirine birleştirilir. Beze yapar gibi ters şekilde yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.Hazırlanan iki renk sarı kırmızı(başka renk de olabilir)boyalı hamurdan ayrı ayrı 10 cm. uzunluğunda ince şeritler yapılır. Tepsideki hazırlanan hamurun üzerine bunlarla istenilen şekilde süslenir. Arzuya göre susam veya çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir.


Alıntı:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.