![]() |
Pasta Kreması Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Kreması Tarifleripasta kreması - pasta kremaları - pasta kreması nasıl yapılır Pastacı Kreması 500 gr ![]() 125 gr ![]() 50 gr ![]() 25 gr ![]() 2 yumurta 1 çay kaşığı toz vanilya 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() sade krema tarifi 2 bardak süt, 3 yumurta 4 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı toz şeker ½ paket şekerli vanilya 2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabugu rendesi Yapılışı: 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() yağlı krema-( BUTTERCREAM ) 22 cm'lik bir pasta için ; ![]() ![]() 125 gr tuzsuz tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş) 250 gr pudra şekeri 2 çay kaşığı kaynamış su kakaolu yapmak istenirse + 30 gr toz kakao ilave edilir ![]() Öncelikle yağımızı kremsi bir hal alanakadar mikser ile çırpıyoruz ![]() ![]() ![]() Bu krema 3 ay boyunca derin dondurucuda saklanabilir ![]() ![]() ROYAL ICING kreması ![]() Daha çok pastaların üzerilerine yazı yazmak ve şekiller çizmek için kullanılan bu sert krema , bazı özel durumlarda pastaların üzerilerinide süslemektedir ![]() ![]() 3 adet yumurta akı 1 paket pudra şekeri ( 250 gr) 1/4 limon suyu kürdanın ucuyla toz gıda boyası ( renklendirmek isterseniz) ![]() Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz ![]() ![]() ![]() çikolatalı krema ![]() Yağlı kremayı kullanabileceğimiz gibi sıvı kremadanda bu tip bir krema elde edebiliriz ![]() 100 gr bitter çikolatayı benmaride eritip 1 su bardağı (200 ml) sıvı krema ile birlikte çırparsak güzel bir krema elde edebiliriz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasta Kreması Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasta Kreması Tarifleriçikolatalı ve limonlu pasta kreması ![]() Çikolatalı ve limon kremalı pasta malzemeleri Çikolatalı pasta için 150 gr bitter çikolata 100 gr tereyağı 100 gr toz şeker 50 gr un 2 yumurta Tuz Limon kreması için 1 ![]() 2 yumurta sarısı 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 4 yaprak jelatin 150 gr toz şeker 200 ml krema Çikolatalı ve limon kremalı pasta hazırlanışı Tereyağı ile çikolatayı bir tencerede eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Limon kreması için, ılık süte rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynama noktasına gelince, soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|