ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pasta Kreması Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179993)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:39 AM

Pasta Kreması Tarifleri
 
pasta kreması - pasta kremaları - pasta kreması nasıl yapılır
Pastacı Kreması

500 gr. süt

125 gr. toz şeker

50 gr. un

25 gr. mısır nişastası

2 yumurta

1 çay kaşığı toz vanilya

1. Sütü ve şekerin yarısını bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın.

2. Şekerin kalan yarısı, yumurtalar, nişasta, un ve vanilyayı karışım beyazlayıncaya kadar tel ile çırpın.

3. Kaynamış olan sütün çeyreğini yumurtalı karışıma az az çırpmaya devam ederek dökün.

4. Homojen bir karışım olduktan sonra sütün kalanını da ilave edin ve karıştırarak orta ateşte kaynatın. Muhallebi kıvamına geldiğnde ateşten alın.

5. Bir kabın içine dökün ve streç film kremanın üzerine yapışacak ve hiç hava almıyacak şekilde kapatın ve soğumaya bırakın.

sade krema tarifi

2 bardak süt, 3 yumurta

4 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı toz şeker ½ paket şekerli vanilya

2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabugu rendesi
Yapılışı:

1. Kalaylı bakır veya çelik bir tencereye süt hariç diğer gereçleri koyup karıştırın. Sıcak ya da ılık olarak sütü azar azar katıp karıştırarak pişirin.

2. Ateşten indirdikten sonra kaymak tutmaması için ara sıra karıştırın. Soğutup kullanın.

yağlı krema-( BUTTERCREAM )


22 cm'lik bir pasta için ;
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


125 gr tuzsuz tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)


250 gr pudra şekeri


2 çay kaşığı kaynamış su


kakaolu yapmak istenirse + 30 gr toz kakao ilave edilir.


Öncelikle yağımızı kremsi bir hal alanakadar mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra pudra şekerini ilave edip yağın ve şekerin birbirine iyice karışmasını sağlıyoruz. En son suyumuzu ekleyip kıvamını verene kadar çırpmaya devam ediyoruz.


Bu krema 3 ay boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Kullanacağınız zaman, bir gün önceden derin dondurucudan normal buzdolabına kaldırmanız yeterli olacaktır.

ROYAL ICING kreması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Daha çok pastaların üzerilerine yazı yazmak ve şekiller çizmek için kullanılan bu sert krema , bazı özel durumlarda pastaların üzerilerinide süslemektedir. Mesela bazı özel düğün pastalarının üzerileri daha dayanıklı olması için royal icing ile kaplanır. Bol şekerli bir tadı vardır ama görüntünün uzun süre bozulmadan aynı kalması özel bir durumda sizin için önemli ise bu kremayı önerebilirebilir


3 adet yumurta akı

1 paket pudra şekeri ( 250 gr)

1/4 limon suyu

kürdanın ucuyla toz gıda boyası ( renklendirmek isterseniz)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Yumurta akları ile pudra şekerini birlikte çırpıyoruz. ( yavaştan hızlıya) Limonun suyunu da ilave edip krem şanti kıvamında bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz. Renklendirmek istersek bu aşamadan sonra çok az boya ilave edipçok az daha çırpıyouz.

çikolatalı krema
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yağlı kremayı kullanabileceğimiz gibi sıvı kremadanda bu tip bir krema elde edebiliriz.


100 gr bitter çikolatayı benmaride eritip 1 su bardağı (200 ml) sıvı krema ile birlikte çırparsak güzel bir krema elde edebiliriz.

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:39 AM

Pasta Kreması Tarifleri
 
çikolatalı ve limonlu pasta kreması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Çikolatalı ve limon kremalı pasta malzemeleri

Çikolatalı pasta için


150 gr bitter çikolata


100 gr tereyağı


100 gr toz şeker


50 gr un


2 yumurta


Tuz

Limon kreması için

1.5 su bardağı süt


2 yumurta sarısı


1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu


4 yaprak jelatin


150 gr toz şeker


200 ml krema

Çikolatalı ve limon kremalı pasta hazırlanışı
Tereyağı ile çikolatayı bir tencerede eritin. Yumurtaları, toz şekeri, unu ve tuzu ilave edip karıştırın. Kelepçeli kek kalıbına aktarın. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.


Limon kreması için, ılık süte rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Yumurta sarılarıyla toz şekeri mikserle köpürünceye kadar çırpın. Ilık sütü yumurtalı karışıma ilave edip tekrar ocağa alın. Sürekli karıştırarak pişirin.


Kaynama noktasına gelince, soğuk suda yumuşattığınız jelatinleri ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kremayı ve limon suyunu karıştırın ve çikolatalı tabanın üstüne yayın. 1 gece buzdolabında bekletin. Servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.