![]() |
Ağzı Açık Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağzı Açık BörekAğzı Açık Börek tarifi - Ağzı Açık Börek yapilisi Malzemesi: 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 8 su bardağı un İç harcı için; 500gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 çay kaşığı tuz Kızartmak için; 2 su bardağı sıvıyağı Tarifi: • Soğanları tavla zarı formunda doğrayın ![]() • Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun ![]() • Kıymayı da katarak iyice yoğurun ![]() • Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin ![]() • Üzerine sıvıyağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın ![]() • Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur tutun ![]() • Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın ![]() • Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun ![]() • Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın ![]() • 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin ![]() • Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın ![]() • Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın ![]() • Aynı şekilde bütün bezeleri açıp, hazırlayın ![]() • Tavada yağı kızdırın ![]() • Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın ![]() |
![]() |
![]() |
|