![]() |
Ağzı Açık Börek
Ağzı Açık Börek tarifi - Ağzı Açık Börek yapilisi
Malzemesi: 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 8 su bardağı un İç harcı için; 500gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 çay kaşığı tuz Kızartmak için; 2 su bardağı sıvıyağı Tarifi: • Soğanları tavla zarı formunda doğrayın. • Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun. • Kıymayı da katarak iyice yoğurun. • Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin. • Üzerine sıvıyağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın. • Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur tutun. • Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın. • Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun. • Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın. • 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin. • Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın. • Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın. • Aynı şekilde bütün bezeleri açıp, hazırlayın. • Tavada yağı kızdırın. • Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.