ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ağzı Açık Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179950)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:47 PM

Ağzı Açık Börek
 
Ağzı Açık Börek tarifi - Ağzı Açık Börek yapilisi

Malzemesi:

1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvıyağı 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 8 su bardağı un İç harcı için; 500gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kırmızı pul biber 2 çay kaşığı tuz Kızartmak için; 2 su bardağı sıvıyağı

Tarifi:

• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın.

• Karabiber, pul biber ve tuz atıp ovun.

• Kıymayı da katarak iyice yoğurun.

• Ayrı bir kapta ılık süt ve şekerli mayayı ezin.

• Üzerine sıvıyağ, yoğurt, tuz ekleyip karıştırın.

• Unu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur tutun.

• Üzerini örterek en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.

• Kabaran hamurdan 4 adet beze oluşturun.

• Oklavayla yufkadan biraz daha kalınca açın.

• 1 su bardağı yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak hamurlar kesin.

• Kesilmiş hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kıymalı harcı paylaştırın.

• Hamurun kenarlarını birbirinin üzerine katlayarak kıvırın.

• Aynı şekilde bütün bezeleri açıp, hazırlayın.

• Tavada yağı kızdırın.

• Önce kıymalı tarafı sonra altını kızartın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.