Milföyden Elmalı Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyden Elmalı BörekMalzemeler: 12 adet hazır milföy hamuru 2 adet iri sert elma 1 su bardağı ceviz içi 2 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı: Elma rendelenir, şeker, tarçın eklenir, orta ateşte şeffaflaşana dek pişirilir ceviz katılır ateşten alınır 2 aşağıya, 2 yukarıya 4 adet milföy hamuru ucuca bindirilir, üzerinden merdaneyle geçerek bütünleşmesi sağlanır Uygun büyüklükte yağlanmış fırın kabına yerleştirilir Üzerine elmalı için yarısı yayılır Aynı şekilde 4 milföy hamuru ezilerek üzerine konur, kalan elmalı iç onun üzerine serilir Son kata aynı şekilde 4 adet birleştirilmiş filföy hamuru serilir Üzerine yumurta sürülür, önceden 200 derece ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirilir Fırından çıkınca pudra şekeri serilir Kare kare kesilerek servis edilir
|
|
|
|