Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, elmalı, milföyden

Milföyden Elmalı Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyden Elmalı Börek



Malzemeler:


12 adet hazır milföy hamuru

2 adet iri sert elma

1 su bardağı ceviz içi

2 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı pudra şekeri


Hazırlanışı:


Elma rendelenir, şeker, tarçın eklenir, orta ateşte şeffaflaşana dek pişirilir ceviz katılır ateşten alınır 2 aşağıya, 2 yukarıya 4 adet milföy hamuru ucuca bindirilir, üzerinden merdaneyle geçerek bütünleşmesi sağlanır Uygun büyüklükte yağlanmış fırın kabına yerleştirilir Üzerine elmalı için yarısı yayılır Aynı şekilde 4 milföy hamuru ezilerek üzerine konur, kalan elmalı iç onun üzerine serilir Son kata aynı şekilde 4 adet birleştirilmiş filföy hamuru serilir Üzerine yumurta sürülür, önceden 200 derece ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirilir Fırından çıkınca pudra şekeri serilir Kare kare kesilerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.