Mektup Böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mektup Böreğimektup böreği tarifi - mektup böreği yapilisi Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı sirke 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı un İÇ MALZEME: 250 gram beyaz peynir Maydanoz 1 paket margarin(250gram)eritilmiş YAPILIŞI: Sıvı yağ,sirke,Su ve tuzu yoğurma kabına alınUn ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurunhamurun üzerini kapakla yada streçle kapatıp 15-20 dakika dinlendirinHamuru 15 bezeye ayırınÜçerli guruplar halinde beş guruba ayırınMargarini eritinMerdaneyle 3 bezeyi unlanmış bir zeminde bıçak sırtı kalınlığında açınYufkaların üzerine erittiğimiz yağı sürünÜçüncü yufkanın üzerinede yağ sürüp karşılıklı kenarlarını;aralarınada yağ sürerek bohça gibi kapatınhamuru buzlukta 10 dakika bekletinDiğer bezeleride aynı şekilde hazırlayınve onar dakika buzlukta bekletinİlk koyduğumuz hamuru buzluktan alıp merdaneyle yarım santim kalınlığında açınSonra artı şeklinde kesip 4 kare oluşturunher karenin ortasına peynirli harçtan koyup zarf şeklinde kapatınDiğer hamurlarıda buzluktan alıp aynı şekilde hazırlayınÜzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verinPembeleşene kadar pişirinAFİYET OLSUN Not: pişer pişmez fırından alın çıtırlığını kaybetmesin (alıntı) |
|