Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erzurum, ketesi

Erzurum Ketesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzurum Ketesi



erzurum ketesi nasıl yapılır - kete tarifi

Malzemeler :


5 su bardağı un

1 çay kaşığı kuru maya

1 su bardağı ılık süt

150 gr margarin

1 yumurta

1 tatlı kaşığı şeker

tuz

Hazırlanışı :


Unun yarım su bardağını ayırıp bir kaba koyun

Tuzunu ekleyin Ortasına havuz açın

Mayayı sütle ezip unun ortasına döküp

mayalanmaya bırakın Margarini eritip 3 çorba kaşığını ayırın

Birazıyla da tepsiyi yağlayın

Kalan süt ve yağı una ilave edin ve

yumuşak bir hamur elde edin

1 saat kadar mayalanmaya bırakın

Bu arada ayırdığınız yağ ve unu bir tencerede kavurun

Hamurdan cevizden büyük parçalar alın

İçini açın ve kavurduğunuz unda koyup yuvarlayarak kapatın

Tepsiye koyun Üzerine yumurta sarısı sürüp

çatalla delikler ve süsler yapın

Üzerleri kızarana kadar fırınlayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.