Diyarbakır Çöreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Diyarbakır Çöreğiçörek tarifleri - diyarbakır çöreği tarifi Malzemeler: * 1 Buçuk yemek kaşığı çörek otu * 1 Yemek kaşığı mahlep * 1 Litre süt * 1 Paket yaş maya ya da 1 Buçuk yemek kaşığı kuru maya * 1 Paket margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında) * Yarım çay bardağı zeyinyağı * Tuz * Üzeri için yumurta sarısı Hazırlanışı: * Mayayı ılık sütte eritin * Bütün malzemeleri geniş bir kapta karıştırın ve aldığı kadar un ile yoğurun * Kabın üzerini ıslak bir bez ile örtün ve hamur mayalanıp iyice kabarıncaya kadar bekletin * Hamurdan bir parça alıp elinizle uzun bir diktörgen elde edin ve bıçak yardımıyla eğik diktörtgenler elde edecek şekilde yan, yan parçalar kesin (resimdeki gibi) ya da istediğiniz başka bir şekilde yapabilirsiniz * Üzerlerine yumurta sarısı sürün * Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin |
|