Alt üst böreği ıspanaklı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Alt üst böreği ıspanaklıMalzemeler Hamuru için 2 çorba kaşığı sirke Elenmiş 1 kg un 100 gr margarin 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Kabartma tozu Yeterince ılık su Hamurun arası için 150 gr erimiş margarin İçi için 1 kg ıspanak 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Üzeri için 1 yumurta , 1 çorba kaşığı sıvıyağ Yapılışı Bütün malzemeleri karıştır, su yardımıyla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun 15 dakika dinlendirinHamuru ikiye bölün Hamuru 2 cm kalınlığında merdane yada oklava yardımıyla açın Eritip soğuttuğumuz margarinle yağlayalım Karşılıklı kenarları birbirine bakacak şekilde bohça gibi katlayalım Buzdolabında yağı donması için bekletelim İçi için, kuru soğanı küp doğrayıp sıvıyağda kavuralımsalçasınıda ekleyelim Ayıklayıp yıkadığımız ıspanakları ince kıyıp soğanlara ilave edelimsuyunu salana kadar pişirelim Baharatlarını ve tuzunu ekleyip suyunu süzelim Fırın tepsisini yağlayalım Hamurun bir tanesini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirelim Harcı üzerine koyalımDiğer hamuruda açıp harcın üzerine kapatalım Üzerine sıvıyağla çırpılmış yumurta sarısı sürüp 170 derecede pişirelim Alıntı |
|