![]() |
Parmesanlı Çıtır Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Parmesanlı Çıtır PoğaçaParmesanlı Çıtır Poğaça tarifi - Parmesanlı Çıtır Poğaça yapilisi ![]() Malzemeler, 1 Çay bardağı yoğurt 1 Paket margarin (oda sıcaklığında) 1 kase rendelenmiş parmesan peyniri 2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için) 1 Paket kabartma tozu 1 Yemek kaşığı sirke Aldığı kadar un Hazırlanışı, Parmesan peyniri hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın ![]() Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın ![]() Tam ortalarına rendelediğiniz parmesan peynirinden koyarak kapatın ![]() Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() 175 derecelik fırında 40-45 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin Hafif ılık olarak servis yapın ![]() Afiyet Olsun Not: Dilerseniz susam, çörek otu yada haşhaş ile süsleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|