![]() |
Haşhaşlı Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Ekmekyumurtalı haşhaşlı ekmek tarifi - evde ekmek nasıl yapılır - ekmek yapımı - haşhaşlı tarifler ![]() Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek malzemeleri Yarım su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 paket instant maya 3 yumurta 25 gr tereyağı 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu 3 su bardağı ekmek unu 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı su Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek hazırlanışı Süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuzu bir kasede karıştırın ![]() Un, maya ve haşhaş tohumunu ekleyip yoğurun ![]() Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın ![]() Kare bir kalıbı yağlayın ![]() Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve kalıbın içine dizin ![]() 30 dakika daha dinlendirin ![]() Yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin ![]() Ilık servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|