![]() |
Parti Börekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Parti Börekleri![]() Malzemeler 3 adet hazır yufka 3 adet yumurta 1/2 lt süt 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı tereyağ 150 gr rende kaşar peyniri 150 gr rende İzmir tulumu Yapılışı Yumurtalar çırpılır,içine yağlar ve süt eklenerek karıştırılır ![]() Rendelenen peynirler birleştirilir ![]() 30 x 30 cm büyüklüğündeki tepsiye yağlı kağıt serilir ![]() Yufkanın bir tanesi,hafif büzülerek tepsiden dışarı çıkacak şekilde yerleştirilir ![]() Yufkanın üzerine bir miktar sıvı yayılır ![]() İkinci yufkayada aynı işlem uygulanır ve üzerine peynir karışımı serpilir ![]() Üçüncü yufka tamamen büzülerek,tepsiden dışarıya çıkmayacak şekilde yerleştirilir ![]() Üzerine harç sürülür,tepsiden dışarıya sarkan yufkalar üste alınarak kalan harçla kaplanır ![]() Pizza kesicisi veya bıçak yardımı ile minik kareler kesilir ![]() Bir gece veya enaz 3-4 saat buzlukta bekletilir ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|