ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Parti Börekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179475)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:06 PM

Parti Börekleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler


3 adet hazır yufka

3 adet yumurta

1/2 lt süt

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 kahve fincanı tereyağ

150 gr rende kaşar peyniri

150 gr rende İzmir tulumu


Yapılışı


Yumurtalar çırpılır,içine yağlar ve süt eklenerek karıştırılır.

Rendelenen peynirler birleştirilir.

30 x 30 cm büyüklüğündeki tepsiye yağlı kağıt serilir.

Yufkanın bir tanesi,hafif büzülerek tepsiden dışarı çıkacak şekilde yerleştirilir.

Yufkanın üzerine bir miktar sıvı yayılır.

İkinci yufkayada aynı işlem uygulanır ve üzerine peynir karışımı serpilir.

Üçüncü yufka tamamen büzülerek,tepsiden dışarıya çıkmayacak şekilde yerleştirilir.

Üzerine harç sürülür,tepsiden dışarıya sarkan yufkalar üste alınarak kalan harçla kaplanır.

Pizza kesicisi veya bıçak yardımı ile minik kareler kesilir.

Bir gece veya enaz 3-4 saat buzlukta bekletilir.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.