Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, lokma, patlıcanlı

Patlıcanlı Lokma Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Lokma Börek




Malzemeler :


* 8 milföy yaprağı


* 2 patlıcan


* 50 gr kaşar peyniri


* 50 gr tulum peyniri


* yumurta sarısı


* çörek otu



Hazırlanışı:


2 adet patlıcanı közleyinKözlenmiş patlıcanları küp olarak kesinPatlıcanları servis tabağın alınÜzerine tulum peyniri ve kaşar peynir rendesini ilave edin


Milföy hamurlarının herbirini 4 adet parçaya kesinHerbir parçayı elinizle çok az esnetin


Kestiğiniz milföylerin üzerine az miktarda patlıcanlı iç harçtan koyunUçlarında kapatıp fırın tepsisine dizinÜzerine yumurta sarısı sürünÜzerine çörek otu veya haşfhaş tohumu serpin


Önceden ısıtılmış 170derelik fırında pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.