![]() |
Reştiyye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ReştiyyeReştiyye Tarifi - Reştiyye Yapılışı - Osmanlı Reştiyye Malzemeler (6 porsiyon) Un (4 su bardağı) 500 gr ![]() Tulum peyniri 120 gr ![]() Tereyağı (4 çorba kaşığı) 150 gr ![]() Ceviz içi 120 gr ![]() Yumurta 6 adet Zeytinyağı (1 çorba kaşığı) 20 gr ![]() Kırmızı pul biber Maydanoz ½ demet Tuz (2 çay kaşığı) 20 gr ![]() İçme suyu (6 su bardağı) 1,2 kg ![]() Un, yumurta ve tuzu yoğurun ve hamur haline getirin ![]() ![]() Hamuru açın ve erişte şeklinde kesin ![]() Tencereye su, zeytinyağı ve tuz koyup kaynatın ![]() ![]() Tavada tereyağını eritin ![]() ![]() Bu karışımı eriştenin üzerine dökün ve karıştırın, ardından tabaklara servis yapın ![]() Tabakaların üstüne tulum peynirini ufalayın, salamanderde peyniri eritin ve servise çıkarın ![]() Edirne Sarayı 1539 Semih Tezcan |
![]() |
![]() |
|