Fırında Muska Böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Muska BöreğiMalzeme - 2 adet yufka - 500 gr domates (ince kıyılmış) - 1 demet taze soğan (ince dilimlenmiş) - 3 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen yaprağı - tuz ve biber- 100 gr Sana yağ (erimiş) - 250 gr az tuzlu beyaz peynir - Susam Hazırlanışı: Fırını 180 °C'ye getirinizBir Kab içerisinde, domates, taze soğan ve fesleğeni karıştırınız Tuz ve biberi katıp karıştırınız Yufkayı tezgahın üzere koyup fırça ile Sana yağını sürünüz İkinci yufkayı üzerine koyup onuda yağlayıp 5 cm eninde 30 cm uzunluğunda şeritler kesiniz Bu çift katlı şeritlerin başına domatesli karışımdan 1 yemek kaşığı kadar koyup üzerinede 1 yemek kaşığı peynir rendesi koyup muska böreği tarzında katlayınız Yağlanmış tepsilere koyup muskaların üzerini Sana yağlayıp üzerine susam serpip 15 dakika pişirip sıcakken servis ediniz alıntı |
|