![]() |
Fırında Muska Böreği
Malzeme
- 2 adet yufka - 500 gr domates (ince kıyılmış) - 1 demet taze soğan (ince dilimlenmiş) - 3 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen yaprağı - tuz ve biber- 100 gr Sana yağ (erimiş) - 250 gr az tuzlu beyaz peynir - Susam Hazırlanışı: Fırını 180 °C'ye getiriniz.Bir Kab içerisinde, domates, taze soğan ve fesleğeni karıştırınız. Tuz ve biberi katıp karıştırınız. Yufkayı tezgahın üzere koyup fırça ile Sana yağını sürünüz. İkinci yufkayı üzerine koyup onuda yağlayıp 5 cm eninde 30 cm uzunluğunda şeritler kesiniz. Bu çift katlı şeritlerin başına domatesli karışımdan 1 yemek kaşığı kadar koyup üzerinede 1 yemek kaşığı peynir rendesi koyup muska böreği tarzında katlayınız. Yağlanmış tepsilere koyup muskaların üzerini Sana yağlayıp üzerine susam serpip 15 dakika pişirip sıcakken servis ediniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.