Mantarlı Muska Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Muska BöreğiMantarlı Muska Böreği tarifi - Mantarlı Muska Böreği yapılışı Malzemeler 300 gram mantar Yarım limonun suyu Yeteri kadar su 2 adet yufka, 1 adet soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz, karabiber, pulbiber Üzerine: 1 adet yumurta sarısı Yapılışı MANTARLARIN üzerindeki zarı soyun Daha sonra ince dilimleyip, limonlu suda bekletin Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında kavurun Mantarı ilave edin Mantar suyunu salıp çekene kadar pişirin Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, karıştırın Ilındıktan sonra içine kaşar peyniri katın Yufkaları üst üste koyun ve 4 parmakgenişliğinde enlemesine keserek uzun şeritler çıkarın Şeridin kenarına hazırladığınız mantarlı iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve muska şeklinde sarın Uç kısmını su ile ıslatarak yapıştırın Diğer parçaları da aynı şekildehazırlayın Muska böreklerini yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|