Piruhi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
PiruhiPiruhi Tarifi - Piruhi Yapılışı - Piruhi Nasıl Yapılır - Piruhi Malzemeleri - Osmanlı Piruhi 4 kişilik Malzemesi 2 su bardağı un, 2 yumurta 2 çorba kaşığı sıvıyağ Yarım kahve fincanı su 1 çay kaşığı limon suyu Yarım çay kaşığı tuz 1 yumurta akı, 5 su bardağı su Yarım çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi 1 çay kaşığı pulbiber İç malzemesi: 100 gr tulum peyniri Yarım demet maydanoz 1 soğan Unun ortasını açın 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun Nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın![]() Tulum peynirini bir kaseye ufalayın Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün Soğanı soyup piyazlık doğrayın Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın![]() Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufakının üzerine aralıklı dizin Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün Diğer yufkayı üzerine kapatın![]() Hamuru kare kare kesin 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın Hamurları ekleyip haşlayın Servis tabaklarına alın Cevizleri tereyağında kavurup üzerine gezdirin
|
|
|
|