ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Piruhi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179264)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:41 PM

Piruhi
 
Piruhi Tarifi - Piruhi Yapılışı - Piruhi Nasıl Yapılır - Piruhi Malzemeleri - Osmanlı Piruhi

4 kişilik Malzemesi

2 su bardağı un,

2 yumurta

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım kahve fincanı su

1 çay kaşığı limon suyu

Yarım çay kaşığı tuz

1 yumurta akı,

5 su bardağı su

Yarım çay kaşığı tuz

2 çorba kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

1 çay kaşığı pulbiber

İç malzemesi:

100 gr tulum peyniri

Yarım demet maydanoz

1 soğan


Unun ortasını açın. 2 yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, yarım kahve fincanı su, limon suyu ve tuzu ilave edip yoğurun. Nemli bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölüp yufka şeklinde açın.

Tulum peynirini bir kaseye ufalayın. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün. Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Tulum peyniri, maydanoz ve soğanı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın.

Peynirli karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yufakının üzerine aralıklı dizin. Yumurta akını çırpıp yufkanın boş kalan kısımlarına sürün. Diğer yufkayı üzerine kapatın.

Hamuru kare kare kesin. 5 bardak suyu tuz ve kalan sıvıyağ ile birlikte tencerede kaynatın. Hamurları ekleyip haşlayın. Servis tabaklarına alın. Cevizleri tereyağında kavurup üzerine gezdirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.