Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberiyeli, ekmek, pide

Biberiyeli Pide Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Pide Ekmek



MALZEMELER:



500 gr un,

1 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı kıyılmış taze biberiye,

1/2 su bardağı ekşi maya (ekşi mayanız yoksa yaş veya kuru mayanızı 1/2 paket koyun),

1/4 paket yaş veya kuru maya,

1 tatlı kaşığı tuz,

2 yemek kaşığı tereyağı,

1/3 su bardağı su,


üzeri için:


1 yumurtanın beyazı

susam


YAPILIŞI:


Hamur malzemelerini karıştırıp hamur yapın Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin

Fırını açın ve ısınınca kapatın Kapağı kapalı olarak hamuru fırında 1 saat mayalandırın

Hafif unlanmış kalıba hamuru yerleştirin (kelepçeli kek kalıbı uygun oluyor)

Tekrar ılık fırında 50 dakika mayalandır

Üzerini bıçakla çizin, yumurta akı sürüp susam serpin

250 derece fırında kızarana kadar pişirin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.