![]() |
Biberiyeli Pide Ekmek
MALZEMELER:
500 gr. un, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı kıyılmış taze biberiye, 1/2 su bardağı ekşi maya (ekşi mayanız yoksa yaş veya kuru mayanızı 1/2 paket koyun), 1/4 paket yaş veya kuru maya, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1/3 su bardağı su, üzeri için: 1 yumurtanın beyazı susam. YAPILIŞI: Hamur malzemelerini karıştırıp hamur yapın. Üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin. Fırını açın ve ısınınca kapatın. Kapağı kapalı olarak hamuru fırında 1 saat mayalandırın. Hafif unlanmış kalıba hamuru yerleştirin. (kelepçeli kek kalıbı uygun oluyor). Tekrar ılık fırında 50 dakika mayalandır. Üzerini bıçakla çizin, yumurta akı sürüp susam serpin. 250 derece fırında kızarana kadar pişirin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.