Katmerli Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Katmerli BörekBörek tarifleri 8 kişilik Malzemeler Hamuru için: 3,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz İçi için: 300 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1 demet maydanoz Hamura sürmek için: 4 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı: Un, yağ, tuz ve su ile bir hamur yapın ve yarım saat dinlendirin Tereyağını eritip soğumaya bırakın Bu arada iç malzemesi için 2 çorba kaşığı yağı eritip, üzerine ince kıyılmış soğanı koyun, 4 dakika kavurun Kıymayı üzerine ilave edin, beraber kavurun ve çiğ olarak rendelenmiş suyu süzülmüş patatesleri koyup 5 dakika daha kavurun En son karabiber ve maydanozu da ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün Her bir parçayı küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın ve kanarlarında 1 santim boşluk bırakıp yağı sürün 5 yufkayı aynı şekilde hazırlayıp üsteki yufkaya yağ sürmeyin Yuvarlak fırın tepsisine yufkaları elle çekerek acın ve tepsiye yerleştirin Üzerine iç malzemeyi koyun diğer 5 kat hamuru da çekerek büyütüp, kapatın Kenarlarını katlayın, kalan yağı üzerine sürüp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin |
|
|
|