![]() |
Katmerli Börek
Börek tarifleri
8 kişilik Malzemeler Hamuru için: 3,5 su bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz İçi için: 300 gram kıyma 1 adet soğan 2 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1 demet maydanoz Hamura sürmek için: 4 çorba kaşığı tereyağı Yapılışı: Un, yağ, tuz ve su ile bir hamur yapın ve yarım saat dinlendirin. Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Bu arada iç malzemesi için 2 çorba kaşığı yağı eritip, üzerine ince kıyılmış soğanı koyun, 4 dakika kavurun. Kıymayı üzerine ilave edin, beraber kavurun ve çiğ olarak rendelenmiş suyu süzülmüş patatesleri koyup 5 dakika daha kavurun. En son karabiber ve maydanozu da ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın ve kanarlarında 1 santim boşluk bırakıp yağı sürün. 5 yufkayı aynı şekilde hazırlayıp üsteki yufkaya yağ sürmeyin. Yuvarlak fırın tepsisine yufkaları elle çekerek acın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine iç malzemeyi koyun diğer 5 kat hamuru da çekerek büyütüp, kapatın. Kenarlarını katlayın, kalan yağı üzerine sürüp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.