ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Katmerli Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179191)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:53 PM

Katmerli Börek
 
Börek tarifleri


8 kişilik


Malzemeler


Hamuru için:


3,5 su bardağı un

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

İçi için: 300 gram kıyma

1 adet soğan

2 adet patates

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

1 demet maydanoz

Hamura sürmek için: 4 çorba kaşığı tereyağı


Yapılışı: Un, yağ, tuz ve su ile bir hamur yapın ve yarım saat dinlendirin. Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Bu arada iç malzemesi için 2 çorba kaşığı yağı eritip, üzerine ince kıyılmış soğanı koyun, 4 dakika kavurun. Kıymayı üzerine ilave edin, beraber kavurun ve çiğ olarak rendelenmiş suyu süzülmüş patatesleri koyup 5 dakika daha kavurun. En son karabiber ve maydanozu da ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın ve kanarlarında 1 santim boşluk bırakıp yağı sürün. 5 yufkayı aynı şekilde hazırlayıp üsteki yufkaya yağ sürmeyin. Yuvarlak fırın tepsisine yufkaları elle çekerek acın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine iç malzemeyi koyun diğer 5 kat hamuru da çekerek büyütüp, kapatın. Kenarlarını katlayın, kalan yağı üzerine sürüp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.