Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Profiterol Hamuru Nasıl YapılırProfiterol Hamuru Yapılışı - Profiterol Hamuru Yapımı ![]() Gerekli malzeme Hamur için 2 5 çay bardağı su2 tatlı kaşığı tozşeker 50 gr margarin 1 5 su bardağı un2 çorba kaşığı mısır nişastası 4 yumurta Krema için 3 çorba kaşığı un 7 çorba kaşığı tozşeker Yarım litre süt 1 yumurtanın sarısı 50 gr margarin 2 paket vanilya 1 limonun rendelenmiş kabuğu ![]() Hamur için Su, şeker ve margarini bir tencereye alıp kaynatın ![]() Un ve nişastayı ekleyip yoğun bir kıvam elde edinceye kadar pişirin ![]() Ocaktan alıp soğumasını bekleyin Soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın ![]() ![]() Karışımı sıkma torbasına doldurun Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın ![]() Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Hamurlar piştikten sonra enine ikiye kesip içine kremayı yerleştirin ![]() Krema için Krema için un, şeker, süt ve yumurta sarısını çırpıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Margarin ve vanilyayı ilave edip bir taşım daha pişirin ![]() Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin Ilınmaya bırakın ![]() |
|
|
|