ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179174)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:56 PM

Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır
 
Profiterol Hamuru Yapılışı - Profiterol Hamuru Yapımı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Gerekli malzeme
Hamur için


2.5 çay bardağı su

2 tatlı kaşığı tozşeker

50 gr margarin

1.5 su bardağı un

2 çorba kaşığı mısır nişastası

4 yumurta

Krema için


3 çorba kaşığı un

7 çorba kaşığı tozşeker

Yarım litre süt

1 yumurtanın sarısı

50 gr margarin

2 paket vanilya

1 limonun rendelenmiş kabuğu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Hamur için


Su, şeker ve margarini bir tencereye alıp kaynatın.

Un ve nişastayı ekleyip yoğun

bir kıvam elde edinceye kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra yumurtaları

teker teker ilave edip pürüzsüz bir

kıvam elde edinceye kadar karıştırın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Karışımı sıkma torbasına doldurun.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.

Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı

fırında 20 dakika pişirin.

Hamurlar piştikten sonra enine

ikiye kesip içine kremayı yerleştirin.


Krema için


Krema için un, şeker, süt ve yumurta

sarısını çırpıp kısık ateşte muhallebi kıvamına

gelinceye kadar pişirin.

Margarin ve vanilyayı ilave edip bir taşım daha pişirin.

Ocaktan alıp rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.

Ilınmaya bırakın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.