Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, keten, tohumlu

Keten Tohumlu Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keten Tohumlu Ekmek



MALZEMELER


1 yemek kaşığı keten tohumu

2 yemek kaşığı haşhaş

5 su bardağı un

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

1 paket yaşmaya

1 çay bardağı süt


HAZIRLANIŞI


Bir hamur kabında mayayı ılıttığınız sütle beraber ezin Üzerine sıvıyağı, tuzu ve keten tohumunun yarısını ekleyin Elinizle yoğurmaya başlayın Bu arada yavaş yavaş un ekleyin Hamur hazır olunca üzerini temiz bir bezle örtün 30 dakika mayalanmaya bırakın


Kabaran hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın Elinizle uzun yassı ekmek gibi biçimlendirin Üzerini bıçakla buğday başağı gibi çizin Fırçayla üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ sürün, kalan haşhaşı serperek 175 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin Dilimleyip, sıcak sıcak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.