ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Keten Tohumlu Ekmek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179132)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:03 PM

Keten Tohumlu Ekmek
 
MALZEMELER


1 yemek kaşığı keten tohumu

2 yemek kaşığı haşhaş

5 su bardağı un

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay kaşığı tuz

1 paket yaşmaya

1 çay bardağı süt


HAZIRLANIŞI


Bir hamur kabında mayayı ılıttığınız sütle beraber ezin. Üzerine sıvıyağı, tuzu ve keten tohumunun yarısını ekleyin. Elinizle yoğurmaya başlayın. Bu arada yavaş yavaş un ekleyin. Hamur hazır olunca üzerini temiz bir bezle örtün. 30 dakika mayalanmaya bırakın.


Kabaran hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Elinizle uzun yassı ekmek gibi biçimlendirin. Üzerini bıçakla buğday başağı gibi çizin. Fırçayla üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ sürün, kalan haşhaşı serperek 175 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip, sıcak sıcak servis yapın.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.