Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mayalısı, sac

Sac Mayalısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Mayalısı



MALZEMELER


1 yemek kaşığı kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı sıvıyağı

6 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

Açmak İçin

Yarım su bardağı un


HAZIRLANIŞI


Kuru mayayı yoğurma kabına koyup üzerine 1 su bardağı ılık su ile şekeri atıp, elinizle toz maya eriyene kadar karıştırın Üzerine tuz, sıvıyağı ekleyin, unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur tutun


Mayalanması için üzeri örtülü olarak en az 30-35 dakika bekletin


İyice kabaran mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler yapın


Bezeleri oklava ile un serpiştirerek 1cm kalınlığında ve yemek tabağı büyüklüğünde açın 6 adet yuvarlak bazlama ekmeği yapın


Varsa sac üzerinde yoksa teflon tavada yağ koymadan önlü arkalı pişirin (tavayı önceden iyice kızdırın)





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.