![]() |
Sac Mayalısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sac MayalısıMALZEMELER 1 yemek kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı sıvıyağı 6 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Açmak İçin Yarım su bardağı un HAZIRLANIŞI Kuru mayayı yoğurma kabına koyup üzerine 1 su bardağı ılık su ile şekeri atıp, elinizle toz maya eriyene kadar karıştırın ![]() ![]() Mayalanması için üzeri örtülü olarak en az 30-35 dakika bekletin ![]() İyice kabaran mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler yapın ![]() Bezeleri oklava ile un serpiştirerek 1cm kalınlığında ve yemek tabağı büyüklüğünde açın ![]() ![]() Varsa sac üzerinde yoksa teflon tavada yağ koymadan önlü arkalı pişirin (tavayı önceden iyice kızdırın) ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|