ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sac Mayalısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=179120)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:05 PM

Sac Mayalısı
 
MALZEMELER


1 yemek kaşığı kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı sıvıyağı

6 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

Açmak İçin

Yarım su bardağı un


HAZIRLANIŞI


Kuru mayayı yoğurma kabına koyup üzerine 1 su bardağı ılık su ile şekeri atıp, elinizle toz maya eriyene kadar karıştırın. Üzerine tuz, sıvıyağı ekleyin, unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur tutun.


Mayalanması için üzeri örtülü olarak en az 30-35 dakika bekletin.


İyice kabaran mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler yapın.


Bezeleri oklava ile un serpiştirerek 1cm kalınlığında ve yemek tabağı büyüklüğünde açın. 6 adet yuvarlak bazlama ekmeği yapın.


Varsa sac üzerinde yoksa teflon tavada yağ koymadan önlü arkalı pişirin (tavayı önceden iyice kızdırın).





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.