Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erişte, hamuru, ispanaklı

Erişte Hamuru (Ispanaklı)

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erişte Hamuru (Ispanaklı)



Gereçler:


500 gr makarnalık un

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 bardak haşlanmış ve kıyılmış ıspanak yaprağı 2 çay kaşığı tuz

Açmak için:

½ bardak un

½ çay bardağı ince irmik



Yapılışı:



Elenmiş unun ortasına yukarıdaki gereçleri koyup yoğurarak bir hamur yapın


İyice özleştirdiğiniz hamuru, yaş bez altında 30 dakika bekletin


Domatesli eriştede olduğu gibi hamuru açıp keserek hazırlayın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.