Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
patlıcanlı, profiterol

Patlıcanlı Profiterol

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Profiterol





Malzemeler:
Profiterol Hamuru İçin:
1 Su Bardağından İki Parmak Az Su
1 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin:
1 Adet Patlıcan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

HAZIRLANIŞI :
Profiterol hamuru için,suyla tereyağını kaynatınSu kaynadıktan sonra unu azar azar ilave edinTopaksız bir hamur elde etmek için hamuru tahta kaşık ile karıştırınHamur koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alınSoğuduktan sonra 3 adet yumurtayı ve tuzu ilave edinYumurtaların hamur ile özleşmesi için çok karıştırın
Yağladığınız tepsiye hamuru krema sıkacağı ile sıkınÖnceden ısıtılmış fırında hamurları kızarana dek pişirinFırını kapattıktan sonra profiterolleri 5 dakika fırının kapağını açmadan bekletin
İçi için öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyunPatlıcanları profiterollerin içine doldurunDilerseniz bademle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.