![]() |
Patlıcanlı Profiterol
Malzemeler: Profiterol Hamuru İçin: 1 Su Bardağından İki Parmak Az Su 1 Su Bardağı Un 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 3 Adet Yumurta 1 Çay Kaşığı Tuz İçi İçin: 1 Adet Patlıcan 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı HAZIRLANIŞI : Profiterol hamuru için,suyla tereyağını kaynatın.Su kaynadıktan sonra unu azar azar ilave edin.Topaksız bir hamur elde etmek için hamuru tahta kaşık ile karıştırın.Hamur koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alın.Soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı ve tuzu ilave edin.Yumurtaların hamur ile özleşmesi için çok karıştırın. Yağladığınız tepsiye hamuru krema sıkacağı ile sıkın.Önceden ısıtılmış fırında hamurları kızarana dek pişirin.Fırını kapattıktan sonra profiterolleri 5 dakika fırının kapağını açmadan bekletin. İçi için öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.Patlıcanları profiterollerin içine doldurun.Dilerseniz bademle süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.