Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayranlı, ekmek, naneli

Ayranlı Naneli Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayranlı Naneli Ekmek



MALZEMELER


• Hamur

• Maya 11 gr (1 paket)

• Un 500 gr (45 su bardağı) (45 su bardağı)

• Tereyağı 20 gr (1 yemek kaşığı)

• Şeker 20gr (1 çorba kaşığı)

• Tuz 3 tutam

• Ayran 320 gr (15 su bardağı)

• Kuru nane 2 çorba kaşığı


HAZIRLANIŞI


Un, ayran, tuz, maya, şeker ve nane yoğrulur Son olarak tereyağı eklenir Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğrulur


Hamur 20 dk dinlendirildikten sonra kesilerek istenilen şekil verilir Kabarması için 30 dk bekletilir


220 °C fırında 15 - 20 dk pişirilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.