![]() |
Ayranlı Naneli Ekmek
MALZEMELER
• Hamur • Maya 11 gr (1 paket) • Un 500 gr (4.5 su bardağı) (4.5 su bardağı) • Tereyağı 20 gr (1 yemek kaşığı) • Şeker 20gr (1 çorba kaşığı) • Tuz 3 tutam • Ayran 320 gr (1.5 su bardağı) • Kuru nane 2 çorba kaşığı HAZIRLANIŞI Un, ayran, tuz, maya, şeker ve nane yoğrulur. Son olarak tereyağı eklenir. Homojen ve yapışkan olmayan bir hamur olana kadar yoğrulur. Hamur 20 dk dinlendirildikten sonra kesilerek istenilen şekil verilir. Kabarması için 30 dk bekletilir. 220 °C fırında 15 - 20 dk pişirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.