Haşhaşlı Burgu Çörek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı Burgu ÇörekHaşhaşlı Burgu Çörek - Haşhaşlı Burgu Çörek Tarifi Malzemeler : 3 su b un1 çay k tuz2 çorba k sıvıyağAlabildiği kadar su İç harcı için: 1 su b haşhaşYarım su b mısırözü yağıÜzeri için: 1 yumurta Susam Hazırlanışı : Karıştırma kabına unu alın Üzerine tuzu alarak harmanlayın Alabildiği kadar su ve 2 çorba k sıvıyağ ile hamuru yoğurun![]() Hamuru tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine mısırözü yağı ile yumuşatılmış haşhaşı sürün İyice her yere yaydıktan sonra elinizle olabildiğince esnetin Daha sonra bu hamuru ortadan ikiye ayırarak 2 ayrı rulo yapın Rulo yaptıktan sonra burgu yaparak inceltin Dolama börek gibi dolayarak yağlanmış fırın tepsisine alın Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin![]()
|
|
|
|