![]() |
Haşhaşlı Burgu Çörek
Haşhaşlı Burgu Çörek - Haşhaşlı Burgu Çörek Tarifi
Malzemeler : 3 su b. un 1 çay k. tuz 2 çorba k. sıvıyağ Alabildiği kadar su İç harcı için: 1 su b. haşhaş Yarım su b. mısırözü yağı Üzeri için: 1 yumurta Susam Hazırlanışı : Karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuzu alarak harmanlayın. Alabildiği kadar su ve 2 çorba k. sıvıyağ ile hamuru yoğurun. Hamuru tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra üzerine mısırözü yağı ile yumuşatılmış haşhaşı sürün. İyice her yere yaydıktan sonra elinizle olabildiğince esnetin. Daha sonra bu hamuru ortadan ikiye ayırarak 2 ayrı rulo yapın. Rulo yaptıktan sonra burgu yaparak inceltin. Dolama börek gibi dolayarak yağlanmış fırın tepsisine alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.