Dizmene |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
DizmeneDizmene Tarifi - Dizmene Yapılışı - Dizmene Nasıl Yapılır Malzemeleri Hamur İçin 3 su bardağı un 2 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker yarım çay bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı eritilmiş margarin bir buçuk çorba kaşığı kuru maya yarım su bardağı ılık süt İç Harcı İçin 1 adet soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı haşlanıp, ezilmiş nohut karabiber pulbiber tuz Üzeri İçin 1 adet yumurtanın sarısı Hazırlanışı - Sıvıyağ ile margarini karıştırın Un, yoğurt, tuz, sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının yarısı, kuru maya, süt ve toz şekeri karıştırın Mayalanması için kenara alın - İç harcı için, ince kıyılmış soğanı tencereye alıp, sıvıyağda soteleyin Nohudu ilave edin - Karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın Mayalanmış hamuru ikiye ayırın Hamurları 1 mm kalınlığında açın - Sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının kalan yarısını hamurlara sürün ve nohutlu iç harcı üzerlerine yayın - Rulo şeklinde sarıp, yumurta sarısı sürün Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, dilimleyin Üzerleri kızarana kadar pişirin |
|