![]() |
Dizmene
Dizmene Tarifi - Dizmene Yapılışı - Dizmene Nasıl Yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri Hamur İçin 3 su bardağı un 2 çorba kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker yarım çay bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı eritilmiş margarin bir buçuk çorba kaşığı kuru maya yarım su bardağı ılık süt İç Harcı İçin 1 adet soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı haşlanıp, ezilmiş nohut karabiber pulbiber tuz Üzeri İçin 1 adet yumurtanın sarısı Hazırlanışı - Sıvıyağ ile margarini karıştırın. Un, yoğurt, tuz, sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının yarısı, kuru maya, süt ve toz şekeri karıştırın. Mayalanması için kenara alın. - İç harcı için, ince kıyılmış soğanı tencereye alıp, sıvıyağda soteleyin. Nohudu ilave edin. - Karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Mayalanmış hamuru ikiye ayırın. Hamurları 1 mm kalınlığında açın. - Sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının kalan yarısını hamurlara sürün ve nohutlu iç harcı üzerlerine yayın. - Rulo şeklinde sarıp, yumurta sarısı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, dilimleyin. Üzerleri kızarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.